El celler i la seva història

 

Un compromís

Viticultors de pares a fills, l'evolució de la societat ens ha portat diversos canvis, per exemple pel que fa a la collita, amb la mecanització, ou bé l'ús d'adobs químics. Aquests productes, que van contaminar els nostres sòls i la nostra aigua, van fer fugir ecosistemes sencers, això que ens ha fet reflexionar sobre el respecte de la natura i dels homes en el nostre treball.

 

Des del 2008 i la nostra primera collita pel celler, fins i tot anteriorment quan pensavem crear el celler, primer voliem comprometre-ens en un enfocament qualitatiu i amb respecte a la natura i el consumidor : vam escollir l'agro-biologia

_DSC9220.JPG
 

L'evidència del nom

Trobar el nostre nom no fou molt complicat entre tot el que teniem de fer, només calia recordar on vivíem.

El nostre poble de Montner, poble català fronterer del Regne de França fins el 1659 troba el seu orígen de "Mont Negre" que va donar "Montner". El massiu de Força Real ben visible des del poble i els voltants, il·lustra també el nom del poble amb el seu color fosc i el seu sòl, fet d'esquistos negres.

No es podia trobar millor homenatge a la nostra terra, el nostre poble, al nostra família, els nostres records, que el nom "Mont Noir" traducció en francés del nom del poble.

TAMBÉ PER DESCOBRIR :